Cand am jucat fotbal in SUA, se faceau sedinte tehnice inainte de fiecare meci, iar, inainte de primul meci din sezon, antrenorul ne-a aratat un clip, un documentar, facut de ESPN, nemaipomenit, din toate puncturile de vedere, arata fotbalul american spectatorilor asa cum este, dar in special High School football, unde jucatorii nu sunt recrutati, nu sunt platiti, nu nimic, sunt doar un grup de copii care aleg sa joace. As vrea si eu, foarte mult, sa va uitati la acest documentar, toti, caci mai arata si explica si inca un lucru, acela fiind privilegiul de a putea practica acest sport, lucru pe care, si imi pare rau sa spun dar trebuie, unii dintre voi nu il meritati, Mugur va spune mereu lucruri, incercand sa va implice cat mai mult, dar de data asta va o spun si eu. Baietii aceia, in documentar, dar ma rog nu doar acolo, in toate scoliile din SUA, primesc 4 ani de fotbal american in toata viata lor, doar 4 ani, mai sunt si cei care joaca la college si dupaia cine stie in nfl, dar majoritatea, au doar 4 ani, ca sa dea tot ce pot, ca sa faca ceea ce le place cel mai mult, adica de a juca fotbal. Acum, nu stiu daca va dati seama, dar ceea ce aveti acum, indiferent de nivelul la care il jucam, indiferent de conditiile pe care le avem, este ceva ce multi si-ar dori, vreau sa precizez ca dupa acei 4 ani, daca nu este recrutat de un colegiu, un baiat nu o sa mai aiba unde sa joace fotbal american, caci in SUA nu exista cluburi/echipe independente, sau daca exista, sunt foarte putine. Am observat unii dintre voi, la antrenamente, nu veniti cu chef de a va antrena, nu aveti vointa de a va imbunatatii calitatiile pe care le aveti, sunteti "plictisiti" si asa mai departe, adevarul este ca suntem putini, dar daca eram multi, aveam destui jucatori, voi stateati pe bara, fie la antrenamente fie la meciuri, pentru ca ori veniti la antrenamente cu vointa de a face ceva, de a invata ceva si de a va merita locul in echipa, ori stati pe bara. Uitativa la clipul acela, si ganditiva bine la ce zic acei antrenori, daca asta nu va motiveaza sa fiti mai buni, nu stiu ce o va face. Eu am o singura rugaminte, sa incercati sa puneti mai mult suflet in ceea ce faceti, la antrenamente, la meciuri, dar si in viata de zi cu zi.
Link-ul Boys of Fall:
http://thepiratebay.se/torrent/6549737/